Sundhedsprojekt der giver værdi

– Sundhedsprojekt i firmaregi

Vi kalder det ren win-win. Hele arbejdspladsen kan komme rigtigt godt fra start med Cardion og Rfys.

Medarbejderne får hjælp til at finde vejen mod deres bedste jeg, og virksomheden får til gengæld friskere ansatte, hvilket øger motivation og effektivitet.

Kort sagt: alle vinder.

Skab motivation til en sundere livsstil

– til gavn for både medarbejder og arbejdsplads

Rfys’ sundhedsforløb fungerer som et motiverende skub for mennesker, der ønsker at arbejde med deres egen sundhed og få mere energi og overskud i hverdagen.

Forløbet tager udgangspunkt i Rfys’ sundhedsprofil, som er en unik tilstandsrapport på helbredet. Profilen giver hver enkelt medarbejder et klart billede af, hvordan han eller hun selv kan tage hånd om helbredet.

Tre trin til en sundere livsstil

Et sundhedsforløb hos Rfys løber typisk over 3-6 måneder og kan opbygges individuelt efter virksomhedens ønske. Ofte består et forløb af tre trin.

1. Første test.

Medarbejderne testes i grupper, indtaster data og besvarer spørgsmål. Hver enkelt deltager får efterfølgende sin individuelle sundhedsprofil baseret på testresultaterne med anbefalinger til indsatsområder.

Der afsluttes med et motiverende foredrag hvor profilens emner uddybes.

2. Aktivitet

En periode hvor medarbejderne arbejder med selvvalgte emner i forhold til egen profil. Der er mulighed for at registrere motion, kost, søvn og andre sundhedsparametre med en særlig app, så man kan følge sin egen udvikling i aktivitetsperioden.

Desuden arrangeres ofte 1-2 inspirationsseminarer om kost og pulstræning efterfulgt af ”kom godt i gang” kurser i f.eks. løb og cykling.

3. Afsluttende test

Nu er det tid til at høste frugterne af indsatsen. Medarbejderne testes igen og får en ny sundhedsprofil, som kan sammenlignes med den første.

Tre Trin

En personlig profil – en fælles oplevelse

Rfys’ sundhedsprofil er unik, fordi vi tester medarbejderne i grupper.

En af fordelene ved gruppetesten er, at flere medarbejdere får lyst til at deltage. Medarbejdere, som normalt viger uden om sundhedstilbud, får mulighed for at deltage på lige fod med kollegerne, men kan samtidig gemme sig lidt i flokken og holde deres testresultater for sig selv.

Denne tryghed betyder, at op til 95 procent af medarbejderne vælger at deltage i Rfys’ sundhedsforløb.

Gruppetesten skaber en fælles referenceramme, hvor tabuer bliver nedbrudt og erfaringer delt på kryds og tværs.

Rfys har mulighed for at teste både mindre og store grupper – helt op til 500 medarbejdere i løbet af en dag.

Sådan laver Rfys sundhedsprofiler

Rfys bruger det egenudviklede testværktøj Cardion til at udarbejde sundhedsprofilerne.
Med Cardion får du en unik 360 graders tilstandsrapport på dit helbred på i alt 18 målepunkter, herunder bodyage.

Selve testen består af:

  • Måling af kondital, fedtprocent, kolesteroltal, blodsukker, taljemål, vægt og blodtryk.
  • Spørgeskema om motion, kost, rygning, alkohol, smerter, stress, søvn og energi.
Når testen er gennemført, analyserer Rfys resultaterne og laver en rapport med en personlig sundhedsprofil til hver enkelt medarbejder. Profilen indeholder et ”sundhedshjul”, der præsenterer helbredets tilstand på 18 målepunkter på en visuelt overskuelig måde.

Alle besvarelser er anonyme, og ingen oplysninger videregives.
Rfys medbringer al nødvendigt udstyr.

Cardion hjul

Case: Elbek-Vejrup

Elbek-Vejrup

Hos Elbek-Vejrup har medarbejderne fået lavet sundhedsprofiler fra Rfys.

“En test er ofte lige det skub, der skal til, og vi kan se, at der er medarbejdere, som er begyndt at motionere mere og er blevet mere opmærksomme på, hvad de spiser. Vi har også oprettet et firmacykelhold efterfølgende.

At testen foregik i grupper betød, at alle fik en god oplevelse ud af det – også dem, som normalt ikke har lyst til at deltage i den slags sundhedsinitiativer. Det er både nemmere og sjovere, når man kan snakke med hinanden om det, og det fællesskab, der opstår, er rigtig vigtigt. Det er nemlig med til, at man kan holde motivationen på den lange bane.

Der er faktisk ufattelig god økonomi i at få lavet sundhedsprofiler for os. Hvis der bare er én medarbejder, som bliver opmærksom på, at han er i risiko for at få livsstilssygdomme og får gjort noget ved det, så vi undgår sygemeldinger, er det jo alle pengene værd.”

– Niels Elbek, direktør, Elbek-Vejrup

Priser

Rfys tilbyder sundhedsprofiler fra 395 kr. + moms pr. medarbejder – tøv ikke med at kontakte os for en uforpligtende snak om jeres muligheder.

Kontakt Rfys på tlf. 7022 1217 eller info@rfys.dk.